Foremki drewniane

Foremki drewniane

Foremki drewniane w komplecie z papilotkami czyli papierowym wkładem do pieczenia dostosowane są do pieczenia w temperaturze 220o C w piekarnikach tradycyjnych i do rozmrażania w nich gotowych potraw w mikrofali w temperaturze do 240o C. Foremki drewniane do pieczenia i przechowywania to opakowanie, które skutecznie wyróżni Twój produkt na targach, festiwalach zdrowej żywności, podczas spotkań biznesowych, uroczystości rodzinnych.
Wyróżnij swój produkt na tle innych, podkreśl rzemieślnicze walory swojego wyrobu, zamów foremki drewniane do pieczenia i przechowywania firmowane własnym logo.
Produkowane przez nas foremki drewniane do pieczenia i przechowywania produktów przetwórstwa spożywczego posiadają atest do kontaktu z żywnością.

Produkowane przez naszą firmę foremki drewniane są przeznaczone do pieczenia, zastępując klasyczne metalowe blachy do wypieków. Służą również do serwowania potraw, stanowią opakowania do transportu i eksponowania produktu na etapie sprzedaży. Ich praktyczne przeznaczenie sprawia, że cieszą się od lat rosnącym zainteresowaniem w branży przetwórstwa spożywczego; zakładach mięsnych, piekarniach, cukierniach. Jako ekologiczne jednorazowe opakowania mają swoje zastosowanie w usługach cateringowych hoteli oraz lokali gastronomicznych specjalizujących się w obsłudze imprez okolicznościowych. Na przestrzeni kilkunastu lat w naszym zakładzie powstawały kolejne modele foremek drewnianych dostosowane swoimi wymiarami do potrzeb konkretnego produktu czy konkretnej firmy.

Produkowane przez nas modele foremek drewnianych do wypieków i przechowywania to efekt współpracy z producentami branży spożywczej i przetwórstwa mięsnego i własnego zaangażowania w zmieniające się trendy na rynku opakowań dla żywności. Foremki drewniane do pieczenia i przechowywania to stylowe i nowoczesne ekologiczne opakowania towarzyszące lokalnym produktom tradycyjnym. Ofertę produkcyjną firmy Elwit dedykujemy rodzinnym firmom rzemieślniczym przetwórstwa mięsnego, piekarzom i cukiernikom i dużym zakładom przetwórczym. Foremki drewniane są idealnym ekologicznym opakowaniem ekspozycyjnym dla cukierników, piekarzy, firm cateringowych, producentów wyrobów czekoladowych, kosmetyków naturalnych.